Към всички областни дирекции на МВР е създадената организация и по

...
Към всички областни дирекции на МВР е създадената организация и по
Коментари Харесай

Вижте 6 най-важни съвета от КАТ при пътуване

Към всички регионални дирекции на МВР е основаната организация и по места е осъществена връзка със структурите на Агенция " Пътна инфраструктура " с оглед подготвеност на снегопочистваща техника за интервенция по пътни сектори, избрани като рискови.

Това се споделя в известие на Министерство на вътрешните работи.

Във връзка с предстоящата усложнена метеорологична конюнктура от вътрешното ведомство насочиха през вчерашния ден препоръки към жителите:         

- Отменете пътуването си, в случай че не е в действителност неотложно.     

- В случай че пътувате, заредете автомобила с задоволително гориво и го подгответе за зимни условия.

- Избирайте единствено основни пътища, даже маршрутът да е по-дълъг.

- Разполагайте с топли облекла и заредете мобилния телефон. Шофирайте деликатно.             

- При мощен вятър не оставайте навън.    

- Бъдете деликатни, когато минавате около здания, електропроводи и дървета.

От Министерство на вътрешните работи означават, че са подхванати ограничения за недопускане на навлизането в планинските проходи на неподготвени за зимни условия моторни транспортни средства. В съгласуваност с регионалните шефове и чиновниците на пожарната ще се провежда и намесата на тежка техника за добиване на бедстващи коли.

От Националния действен център на ГДПБЗН припомнят, че за 25 ноември (събота) е разгласен „ оранжев код “ за по-голямата част от страната, като за областите Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе кодът е „ червен “.

Очакват се значителни превалявания от дъжд и мощен ентусиазъм напразно, както и условия за формиране на преспи и снегонавявания. В Предбалкана се чака снежна завивка до 20-30 см, както и доста повишение на речните равнища в Дунавския, Черноморския, Източнобеломорския и Западнобеломорския басейни.

Предвид динамичната метеорологична прогноза, ГДПБЗН към този момент е изпратила информация до регионалните шефове с оглед предприемане на спомагателни ограничения, според пълномощията им по Закона за отбрана при бедствия. Допълнителни указания са дадени и на районните дирекции „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ за повишение на готовността в случаи на пораждане на изключителни обстановки.

Българска телеграфна агенция напомня, че се предвиждат значителни превалявания от дъжд, които бързо ще преминат в сняг. Очакваните количества са до 40-65 мм. Ще се образува снежна завивка, в планинските елементи ще има виелици и ще се образуват навявания. Вятърът ще е мощен северозападен, с пориви до 20-24 м/сек. 
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР